Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.55 sekonda)

TOPOLAK mb.

1. I shëndoshë e i mbushur në fytyrë e në trup, buçko, rrumbullak (zakonisht për fëmijët dhe për njerëzit me trup të shkurtër). Fëmijë topolak. Vajzë (nuse, grua) topolake.

2. I mbushur me tul (për fytyrën, për duart etj.). Me duar topolake. Me trup topolak.

3. Që i ka kokrrat të dendura e të ngjeshura njëra me tjetrën (për rrushin). Rrush (vesh rrushi) topolak.

4. përd. em. sipas kuptimit 1 të mbiemrit. Këndonin (luanin) topolakët! Topolaku i babait!

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com