Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.56 sekonda)

PORCELAN m.

1. Lëndë e bardhë, e shkëlqyeshme, që nuk e thith ujin dhe që përgatitet nga një lloj argjili; lëndë e tillë e mbrujtur me ujë, që përdoret për të bërë enë e sende të tjera; farfuri. Enë (pjata, vazo) porcelani. Artikuj (prodhime) porcelani. Uzina e porcelanit. Është prej porcelani.

2. kryes. sh. ~E, ~ET. Enë ose sende të tjera prej kësaj lënde. Prodhon porcelane.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com