Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 2 fjalë: (0.58 sekonda)

PEDAGOGJI f.

1. Shkenca që merret me edukimin dhe arsimimin e fëmijëve e të të rinjve, me metodat që duhen përdorur për këtë qëllim. Pedagogjia socialiste. Pedagogjia klasike (formaliste).

2. Lëndë mësimore që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Mori notë të mirë në pedagogji. Dha provimin e pedagogjisë.

PEDAGOGJIK mb.

1. Që lidhet me pedagogjinë a me pedagogun, që i përket pedagogjisë a pedagogut, që u përgjigjet kërkesave të pedagogjisë, që është karakteristik për pedagogun e për pedagogjinë; i mësuesve, mësimor. Trupi pedagogjik. Këshilli pedagogjik. Kuadri pedagogjik. Takt pedagogjik. Metodë pedagogjike. Për qëllime pedagogjike. Letërsi (revistë) pedagogjike. Mendimi pedagogjik. Praktikë pedagogjike praktikë për të dhënë mësim që bëjnë nxënësit a studentët. Njohuri (dije) pedagogjike. Nga ana pedagogjike.

2. Që merret me përgatitjen e pedagogëve e të mësuesve të ardhshëm. Institut pedagogjik. Shkollë pedagogjike. Kurs pedagogjik.

3. si em. PEDAGOGJIK/E, ~JA f. sh. ~E, ~ET bised. Shkollë e mesme pedagogjike. Mbaroi pedagogjiken.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com