Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.53 sekonda)

MONIZËM m. filoz.

Doktrinë filozofike, e cila pohon se bota dhe të gjitha dukuritë kanë vetëm një fillesë a bazë, materien ose idenë; kuptimi i botës sipas kësaj filozofie; kund. dualizëm. Monizmi materialist doktrinë filozofike, e cila pohon se bota ka si fillesë, si bazë të vetme materien. Monizmi idealist doktrinë filozofike, sipas së cilës gjoja bota ka si fillesë, si bazë të vetme idenë, shpirtin.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com