Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 3 fjalë: (0.56 sekonda)

MIKROBORGJEZ m. sh.

1. Pjesëtar i shtresës së mikroborgjezisë, borgjez i vogël. Familje mikroborgjezësh. Mendon si mikroborgjez.

2. keq. Ai që vë interesin e ngushtë vetjak mbi interesin e përgjithshëm të shoqërisë, që është dhënë pas përfitimeve vetjake dhe përpiqet vetëm për mirëqenien e vet; ai që ka mbeturina të një përfaqësuesi të mikroborgjezisë ose ka fituar tipare të tilla. Ishte bërë një mikroborgjez.

MIKROBORGJEZ mb.

1. Që ka të bëjë me mikroborgjezinë, që i përket mikroborgjezisë, i mikroborgjezisë; që shpreh interesat e shtresës së mikroborgjezisë a që pasqyron ideologjinë e saj. Shtresë mikroborgjeze. Ideologji mikroborgjeze. Me prejardhje mikroborgjeze.

2. keq. Që është karakteristik për një mikroborgjez, prej mikroborgjezi. Koncept (qëndrim, kuptim) mikroborgjez. Egoizëm mikroborgjez. Sedër mikroborgjeze. Shfaqje mikroborgjeze. Frikë mikroborgjeze.

MIKROBORGJEZI f.

Shtresa shoqërore e pronarëve të vegjël, e cila zotëron mjete prodhimi dhe rron me të ardhurat që nxjerr nga prona e puna e vet, duke shfrytëzuar pjesërisht edhe punën me mëditje, borgjezia e vogël. Shtresat e mikroborgjezisë. Përfaqësuesit e mikroborgjezisë.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com