Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.73 sekonda)

MANIFAKTURË f. sh.

1. Mënyrë kapitaliste e prodhimit në punishte a në fabrika të vogla (përpara zhvillimit të industrisë së madhe me makina), ku përdoren kryesisht veglat e dorës dhe ka një ndarje të punës ndër mëditësit; punishte me një mënyrë të tillë prodhimi.

2. përmb. vjet. Stofra a pëlhura të prodhuara nga fabrikat e tekstileve. Dyqan manifakture.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com