Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.61 sekonda)

KAMFUR m. farm.

Lëndë e bardhë, e kristaltë, me erë të fortë, që nxirret nga një lloj druri i Lindjes së Largët me fletë si dafina dhe që përdoret sidomos në mjekësi si nxitës i sistemit nervor e i frymëmarrjes, për fërkim etj. Druri i kamfurit. Vaj kamfuri. Fërkoj (lyej) me kamfur.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com