Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 3 fjalë: (0.57 sekonda)

GJENI f.

Shkalla më e lartë e fuqisë dhe e mprehtësisë mendore, e aftësisë dhe e talentit të njeriut në një fushë të veprimtarisë krijuese. Gjenia krijuese. Gjenia njerëzore. Gjenia e popullit. Gjenia e masave. Gjenia e Marksit (e Leninit).

GJENI m. sh.

Njeri që ka fuqi dhe mprehtësi të jashtëzakonshme mendore, që ka aftësi krijuese të jashtëzakonshme dhe talent shumë të madh. Gjeni i dalë nga gjiri i popullit.

GJENIAL mb.

1. Që ka fuqi dhe mprehtësi të jashtëzakonshme mendore, që ka aftësi krijuese të jashtëzakonshme dhe talent shumë të madh. Njeri gjenial. Shkrimtar (kompozitor) gjenial. Mendimtar (shkencëtar) gjenial. Udhëheqës gjenial.

2. Që ka cilësi shumë të shquara e të jashtëzakonshme, që është bërë me talent të veçantë, i përsosur në shkallën më të lartë. Vepër gjeniale. Krijim gjenial.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com