Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.60 sekonda)

FLEGËR f. sh.

1. Secili nga dy kapakët a kanatet e derës, të dritares etj.; fletë. Flegër dere (dritareje). Derë me dy flegra.

2. bot. Cipë e hollë e lëvozhgës së një fryti; secili prej dy kapakëve të zgjatur dhe të bashkuar që mbajnë kokrrat e bishtajës.

3. Copë e hollë e diçkaje, thelë, rriskë; ashkël. Flegër molle (pjepri). Flegër sapuni. Flegër pishe.

4. Secila nga dy pjesët anësore e të lëvizshme të hundës. Flegrat e hundës. I lëvizin flegrat.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com