Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.68 sekonda)

EPOKË f. sh.

1. Periudhë e gjatë dhe e rëndësishme historike, që dallohet nga disa tipare të veçanta zhvillimi; periudhë kohe që lidhet me një ngjarje të madhe a me një kthesë të rëndësishme në zhvillimin e diçkaje. Epokë historike. Epoka e re (e sotme). Epoka jonë. Epoka e socializmit. Epoka e Skënderbeut. Epoka e Rilindjes. Epoka e zbulimeve të mëdha gjeografike. Epoka e gurit (e bronzit, e hekurit). hist. Nis (fillon) një epokë.

2. gjeol. Nënndarje e një periudhë gjeologjike.

3. astr. Çast i caktuar nga ku fillon të njehsohet koha e lëvizjes së një trupi qiellor. * Bëri epokë solli kthesë shumë të rëndësishme, shënoi një epokë të re.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com