Fjalor Shqip-Shqip

U gjetën 1 fjalë: (0.86 sekonda)

BUKËVALE f. sh.

1. gjell. Bukë e thërrmuar, e përvëluar me ujë të valë, me vaj ose me gjalpë dhe e përzier zakonisht me djathë; gatesë me miell misri të përzier me djathë, që përvëlohet me gjalpë; valë, papare. Bukëvale me djathë të njomë. E ushqente me bukëvale.

2. etnogr. Ëmbëlsirë me kulaç të thërrmuar në ujë të valë, me gjalpë dhe me sheqer, që bëhej zakonisht në ditët e para pas lindjes së fëmijës. Vajti me bukëvale.

3. përd. mb. I butë e i shkrifët. Dhe (tokë) bukëvale.

Të kërkuara së fundmi

Copyright © Andi Hamolli.
All Rights Reserved.

www.000webhost.com